Днес ще бъде предимно слънчево и горещо, съобщиха от Националния институт

...
Днес ще бъде предимно слънчево и горещо, съобщиха от Националния институт
Коментари Харесай

Горещо време с температури до 37 градуса

Днес ще бъде най-вече слънчево и горещо, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В утринните часове тук-там в източните региони ще има мъгла или ниска облачност. След обяд, основно над планинските региони от западната половина на страната, ще се развие купеста облачност и на обособени места там ще превали кратковременно.

Жълт код за високи температури е разгласен в 21 области в страната, там оптималните температури ще са сред 35 и 37 градуса. По-хладно ще е в областите Перник, София, София област, Добрич, Варна, Бургас и Смолян.

Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от изток-североизток. 

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, в утринните часове на обособени места с ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток. Максималните температури ще бъдат 28°-31°. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението на морето последователно ще се усилва и вечерта към този момент ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд с купеста облачност и на обособени места ще превали временен дъжд. Ще духа слаб, по високите и открити елементи сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 27°, на 2000 метра - към 19°.

И в неделя ще бъде слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността рано сутринта над Черноморието, а след обяд - над планините в Западна България. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР